Melyik böngészőt használjam?

Google laptop böngésző

A laptop és személyi számítógép használók egyik legfontosabb szoftvereaz internetes böngésző, hiszen ezt napi szinten kell használnunk. A szabadidő eltöltésén túl egyre többen vásárolnak, bankolnak az interneten keresztül, ehhez pedig nem mindegy, hogy milyen böngészőszoftvert használnak. A Microsoft programjai mellett a Firefox internetes bögészőn kívül a Google Chrome a legnépszerűbb manapság.

Miért épp a Google Chrome?

A Goole Chrome telepítésével a laptopon lehetőségünk nyílik az összes Google szolgáltatás könnyű és gyors használatára, bár a bejelentkezés funkció már a többi szoftverek esetében is adott. A Google Fotók, Drive, Hírek, Gmail és egyéb alkalmazások mellett a folyamatos frissítés is emellett szól. A Google jelenleg a legnagyobb internetes keresőrendszer, mely lényegében az interneten fellelhetővalamennyi weboldalt indexeli, monitorozza, kereshetővé teszi, ezért felelősséggel is tartozik a kártékony honlapok visszaszorítása irányában.

A Google Chrome program újdonságait a Google Canary és a Béta szoftvereken vezeti be először a cég, a Chrome csak a végleges, stabil változatot kapja meg.

Az internetes böngésző telepítése rendkívül egyszerűen történik, egy párbeszédpanel vezeti végig a felhasználókat a telepítés során és máris használható a program.

Az internetes böngészés védelme

A Google mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a biztonságos internetes böngészést felhasználói számára. Az első és legfontosabb a https protokoll bevezetése volt, mely lényege, hogy a böngésző és a weboldal titkosított kapcsolatot létesít, így a laptopunk környékén megfordulók nem tudják egyszerűen ellopni az adatainkat.

Izolált hozzáférés

A Google minden weboldalt izolált módon jelenít meg, ennek köszönhetően személyes adataink és pénzünk nem kerülhet illetéktelenek kezébe. Az izoláció lényege, hogy az adathalász weboldalak nem képesek a böngészőből kinyerni az érzékeny információkat és továbbítani azt harmadik fél számára.

Ráncfelvarrás

A Google a böngészői és weboldalai dizájnját is frissíti időről időre, bár ezt mindig csak egészen apró lépésekben teszi, hiszen a felhasználók hajlamosak elpártolni, ha eltűnik a jól ismert felület. A most érkező frissítésben a Google lekerekítette a böngésző szögletességét.

 

A Google Chrome legújabb változásairól, a laptop internetes böngészőkről itt olvashatsz.

Google Chrome program telepítése a laptopra. Néhány további téma, melyet érdemes lehet elolvasni: google szolgáltatás, laptop javítás, notebook szerviz, Chrome program, böngésző telepítése.